BOMBĂ la bordul unui avion care urma să aterizeze pe Aeroportul Internaţional Chişinău

chisinau_airport

Polițiștii de frontieră – angajați ai Aeroportului Internațional Chișinău, au desfășurat niște activități intensive și au identificat persoana care a sunat aseară la numărul de urgență 902 și a anunțat că un avion care urma să aterizeze pe Aeroportul Internațional Chișinău avea la bord un explozibil.

La data de 23 septembrie, în jurul orei 21.30, ofițerul dispeceratului din punctul de trecere Chişinău-Aeroport a recepţionat un apel telefonic de la reprezentanții Inspectoratului de poliție Botanica, precum că la numărul de urgență 902 a parvenit o alarmă cu bombă pe Aeroport.

Imediat după primirea apelului, angajaţii Poliţiei de Frontieră au anunțat toate entitățile care prestează servicii în aeroport în vederea sporirii măsurilor de securitate. Au fost mobilizate toate echipele de intervenție a Serviciilor Specializate a MAI: IP Botanica, Departamentul Situații Excepționale Serviciul Bomb-Tehnic și altele. Concomitent, în baza apelului telefonic, un grup de intervenții format din ofițerii de investigații și ofițeri de urmărire penală ai Poliției de Frontieră au demarat acțiuni de identificare a celui care a semnalat existența bombei. „Informatorul” s-a dovedit a fi un tânăr de 35 de ani, din Chișinău, care în momentul reținerii se afla în stare avansată de ebrietate. În urma perchezițiilor petrecute asupra persoanei cât și la domiciliul său, s-au depistat telefonul și cartela SIM de pe care a fost anunțată alarma.

Actualmente, pe numele bărbatul a fost inițiată o cauză penală conform art. 281. Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre pregătirea unor explozii, incendieri sau a altor acţiuni care periclitează viaţa oamenilor, cauzează daune materiale în proporţii mari sau provoacă alte urmări grave se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200 la 500 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By