Autobuzele şi microbuzele de pe rutele municipale vor fi TESTATE TEHNIC

image

foto: moldova24.info

În perioada 1 – 13 octombrie 2014, în municipiul Chişinău se va desfăşura cea de-a II-a etapă a testării tehnice a unităţilor autorizate pentru transportul de călători de pe rutele municipale.

Timp de o săptămână şi jumătate, la staţiile de testare din municipiul Chişinău, autorizate de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, va fi verificată starea tehnică a unităţilor de transport, aspectul estetic interior şi exterior, inclusiv echiparea acestora, în conformitate cu prevederile Regulilor de testare a autovehiculelor şi remorcilor acestora. Testarea va fi efectuată de către angajaţii staţiilor de testare, în comun cu reprezentanţi ai Direcţiei Transport şi ai Poliţiei Rutiere.

Administratorii rutelor de microbuz urmează să asigure pregătirea parcului rulant pentru efectuarea testării tehnice în termenele stabilite, să prezinte Direcţiei Transport listele autovehiculelor ce urmează să fie testate şi să organizeze prezentarea microbuzelor şi autobuzelor la staţiile de testare respective, conform graficelor coordonate cu serviciile municipale de profil.

După încheierea reviziei tehnice, Direcţia Transport Public şi Căi de Comunicaţie este în drept să scoată din exploatare microbuzele care nu au fost prezentate sau nu au susţinut testarea tehnică în termenul stabilit, precum şi să retragă dreptul de a presta servicii de transport de călători agenţilor transportatori care nu s-au prezentat la revizia tehnică sau n-au susţinut examenul respectiv, anunță Direcţia Relaţii Publice.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By