Au fost PRINȘI HOȚII care au lăsat zeci de moldoveni fără banii de pe cardurile bancare! Vezi cine sunt făptașii (VIDEO)

bancomat

Este vorba despre trei bărbați, cetățeni ai Bulgariei, cu vârste de 38, 39 și 42 de ani. Aceștia fac parte dintr-o grupare criminală internațională specializată în copierea datelor de pe cardurile bancare.

Reținerea unuia dintre suspecți a avut loc în seara zilei de 31 august curent, la bancomatul unei bănci comerciale din sectorul Botanica din capitală. Acesta a fost prins în flagrant delict de ofițerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice al Inspectoratului Național de Investigații, în timp ce dezinstala utilajul specializat pentru copierea informației electronice și a parolelor cardurilor bancare. În momentul reținerii, bănuitul avea asupra sa un utilaj de tip Skimmer.

La scurt timp, în rezultatul conlucrării cu polițiștii de frontieră, au fost reținuți ceilalți doi membri ai grupării care au încercat să părăsească teritoriul Republicii Moldova prin punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni. În jurul orei 23:10, pe pista de ieșire din țară, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de rigoare un mijloc de transport, de model „Mercedes”, la volanul căruia se afla un cetățean bulgar. La verificarea șoferului și pasagerului mașinii, polițiștii de frontieră au constatat că aceștia sunt ceilalți doi membrii ai grupării criminale, căutați de poliție, motiv pentru care s-a dispus reținerea și izolarea bărbaților pînă la venirea echipelor de intervenție.

Cercetările polițienești au stabilit că, utilajul specializat a fost instalat doar pe unul din bancomatele din capitală, astfel fiind compromise 38 de carduri bancare. În urma analizei informaţiei furnizate de către bănci, s-a stabilit că suma prejudiciului material cauzat cetățenilor depăşeşte suma de 150 mii de lei. Menționăm, la elucidarea cazului, polițiștii au conlucrat cu o bancă comercială din RM.

Pe faptul dat a fost inițiată o cauză penală în baza art. 186, 237, 259 și 260 Cod Penal al RM. Dacă vor fi găsiți vinovați de „Furt”, „Fabricarea sau punerea în circulaţie a cardurilor sau a altor instrumente de plată false”, „Accesul ilegal la informaţia computerizată” și „Producerea, importul, comercializarea sau punerea ilegală la dispoziţie a mijloacelor tehnice sau produselor program”, riscă ani grei de pușcărie.

În prezent, cazul este cercetat de poliție pentru a stabili dacă membrii grupării menționate au mai fost implicați în infracțiuni similare pe teritoriul Republicii Moldova.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By