ATMOSFERĂ ÎNCINSĂ LA COMRAT

STAS MIHAILOV

Concertul interpretului rus, Stas Mihailov, în capitala Găgăuziei a adunat peste 30 de mii de spectatori din sudul țării și a devenit cel mai spectaculos și feeric eveniment din istoria autonomiei

10665249_778544832188105_5166418526364357087_n

Deși în Moldova a venit toamna adevărată, pe neașteptate, iar în termometre mercurul indica 14 grade Celsius, pe Piața din centrul Comratului temperatura s-a ridicat la valori imense. Pentru prima dată locuitorii din autonomie s-au putut delecta cu evoluarea live a celui mai popular interpret al estradei rusești – Stas Mihailov. Acest cadou grandios a fost oferit pentru locuitorii din sudul Moldovei de Renato Usatîi.

IMG_6657

„Așa cum am promis, eu am revenit. Știu că aici este întreaga Găgăuzie și eu ador să vin la voi în ospeție. Azi avem o zi bună, deși afară e răcoare – dar în inimile noastre este foarte cald. Facem lucruri corecte pentru țară și oameni, pentru interpreți. Această sărbătoare e pentru voi”, a menționat Renato Usatîi în adresarea sa oamenilor.

IMG_6727

Dacă emoțiile miilor de oameni, de la evoluarea artiștilor naționali: Boris Covali și Gheorghe Țopa, au putut fi auzite în depărtare de Comrat, atunci când a ieșit pe scenă Stas Mihailov, aplauzele și ovațiile au răsunat pe întreg teritoriul autonomiei.

DSCF0499

Invitatul special al concertului a recunoscut că nu s-a așteptat la o asemenea întâmpinare caldă, de aceea nu s-a limitat în interpretarea hit-urilor de aur sau piese, care urmează să devină hit-uri. „În Comrat e o atmosferă de nedescris. Voi știți să ascultați, de aceea aș dori să cânt fără încetare. Pe scenă sunt de la vârsta de 17 ani, dar am obținut succes abia la 40. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că am un asemenea public precum voi”, a recunoscut Stas Mihailov.

IMG_6634

De după culise, Renato Usatîi cânta împreună cu interpretul preferat al femeilor – renumita piesă „Все для тебя”, astfel manifestându-și recunoștința față de doamnele din Găgăuzia nu doar prin muzică, dar și prin două mii de trandafiri oferiți.

IMG_6700IMG_6667

De altfel, surprizele pentru locuitorii găgăuziei nu au luat sfârșit. Renato Usatîi a dăruit Centrului de Reabilitare pentru copiii cu dizabilități un autobus special utilat. Liceul „Dmitri Caraceban”, liceul și grădinița din Ciocmaidan au primit seturi de mobilier, iar creșa din satul Congaz – un frigider. Ajutor material necesar au primit și veteranii de război din regiune.

IMG_0883

Sărbătoarea din Comrat a luat sfârșit cu cel mai mare număr de participanți la karaoke – 30 de mii de spectatori au intonat împreună piesa „День Победы”, iar cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă, au fost lansate tradiționalele focuri de artificii.

You may also like

Comments are closed.

By