Arma din care au fost ÎMPUȘCAȚI patru polițiști era dată ÎN CĂUTARE

ilascu

Arma de vânătoare din care au fost împușcați, astăzi, patru inspectori de patrulare în orășelul Durlești se afla în registrul armelor pierdute. Potrivit şefului Direcției Generale Securitate Publică al IGP, Marin Maxian, bărbatul care a deschis focul nu avea dreptul să dețină arme de foc, permisul port-armă a expirat încă în anul 2009.

Amintim că agresorul, pe nume Petru Ilașcu, de 64 de ani, a rănit în dimineața zilei, la ora 9.30, șase persoane, printre care patru polițiști, un funcționar al preturii sectorului Centru și un șofer al unei autospeciale de la Exdrupo.

Scandalul a început încă în iulie 2014 atunci când Direcția Generală Transport Public din cadrul Primăriei Chișinău a emis o dispoziție privind deblocarea drumului. Strada Lermontov 128 a fost blocată neautorizat de către Petru Ilașcu (bărbatul agresor) cu blocuri din beton și autocamionul personal. Deși au urmat numeroase solicitări din partea autorităților, bărbatul nu s-a conformat. Astfel, i-a fost întocmit un proces verbal pentru crearea intenționată a obstacolelor în circulația rutieră.

Auzind vestea, Ilașcu s-a enervat și a încercat să alunge funcționarii, amenințîndu-i că va scoate arma pneumatică. Pentru că ”oaspeții” nu se lăsau duși, bărbatul a ieșit din casă cu o armă de vânătoare și a tras câteva focuri.

La rândul lor, pentru a imobiliza agresorul, polițiștii au folosit arma din dotare, Ilașcu fiind rănit la braț.

În total, 7 persoane au fost transportate la spital, angajatul preturii Centru fiind internat în stare gravă.

La moment, are loc documentarea cazului. Bărbatul este cercetat penal în baza a trei articole, printre care tentativă de omor cu privațiune de libertate. Pentru blocarea drumului, Petru Ilașcu risca doar o amendă de până la 50 de unități convenționale.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By