ANCHETĂ la APPLE după ce mai mulţi ANGAJAŢI AU MURIT

fabrica apple

Apple a declanşat o anchetă după ce mai mulţi angajaţi ai unei fabrici din China unde se produc milioane de iPhones au murit. Familiile şi grupurile sindicatele cred că boala a fost cauzată de expunerea la substanţele chimice folosite în liniile de producţie, scrie libertatea.ro.

Mai multe cazuri de leucemie au avut loc în rândul unor angajaţi ai unei fabrici din China unde se produc milioane de iPhones. Cinci dintre ei au murit, deşi medicii susţin că o astfel de boală este rară la vârsta lor. Părinţii celor care s-au îmbolnăvit spun că de vină e conducerea Apple China. Şi asta pentru că fabrica foloseşte produse toxice în procesul de fabricaţie.

Familiile victimelor afirmă că muncitorii se protejau de substanţele chimice doar cu mănuşi de plastic şi măşti de protecţie şi că li s-au oferit puţine informaţii sau chiar deloc despre posibililele pericole, fără a li se spune ce fel de substanţe manipulează, scrie Daily Mail.

Apple a anunţat că tratează cu seriozitate aceste acuzaţii şi va analiza situaţia de la fabrica din Shenzhen, unde sunt produse aproximativ două milioane de iPhones pe săptămână de 230.000 de angajaţi din toată China.

Detaliile cu privire la cazurile de leucemie au apărut după ce Apple a anunţat luna trecută interzicerea folosirii a două produse chimice potenţial toxice, benzen şi n-hexan, la asamblarea finală a produselor iPhone şi iPad.

Potrivit medicilor, cazurile de leucemie sunt foarte rare la persoanele de sub 30 de ani. Mai mult, unul dintre angajaţiii care a murit de leucemie, Feng Hoggan, avea doar 20 de ani, şi s-a îmbolnăvit la patru luni după ce s-a angajat la Apple.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By