Administraţia unei şcoli din capitală cercetată penal pentru colectare ilegală de bani

scoala

Factori de decizie din cadrul unei instituţii de învăţământ din sectorul Ciocana al capitalei sunt cercetaţi penal pentru colectare ilegală de mijloace financiare de la părinţii elevilor. Astfel au fost autorizate percheziţii în birourile de serviciu a acestora, fiind desfăşurate de către ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai IP Ciocana al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău.

În cadrul investigaţiilor întreprinse de comun cu angajaţi ai Procuraturii de sector, s-a stabilit că pe parcursul anilor 2013-2014, administraţia şcolii ar fi însuşit mijloace financiare de la părinţi sub diferite pretexte. Forţele de ordine au depistat în birourile de serviciu bani adunaţi de la părinţi, registre de evidenţă a banilor colectaţi precum şi alte documente de contabilitate dubioase, fiind sigilate şi ridicate pentru investigaţiile ulterioare.

Cauza penală pornită în temeiul art. 190 alin.2 Escrocheria Cod penal, este gestionată de către Inspectoratul de Poliţie şi Procuratura sectorului Ciocana. Dacă instanţa de judecată va decide vinovăţia factorilor de decizie ai instituţiei de învăţământ, aceștia riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 10 000 la 20 000 lei sau închisoare pe un termen de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.

Totodată sunt efectuate şi alte măsuri în vederea identificării tuturor complicilor în această schemă frauduloasă de colectare a mijloacelor băneşti.moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By