200 de cetăţeni ruşi au ACCES INTERZIS pe teritoriul Ucrainei

iateniuk

Guvernul ucrainean a propus interzicerea accesului în Ucraina pentru circa 200 de cetăţeni ruşi, a anunţat premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk.

„Lista preliminară include circa 200 de persoane. Este vorba de cetăţeni ai Federaţiei Ruse şi politicieni ruşi, cărora le va fi interzis accesul pe teritoriul Ucrainei”, a spus el pentru postul de televiziune ucrainean ICTV, potrivit Itar-Tass, citată de Mediafax.

În plus, Iaţeniuk a anunţat că Ucraina pregăteşte sancţiuni împotriva unor societăţi ruseşti. „Este vorba de îngheţarea activelor, interdicţii de a participa la privatizări, introducerea monitorizării financiare pentru toate companiile apropiate de Guvernul rus”, a spus el.

La 12 septembrie, Guvernul ucrainean a aprobat, ca urmare a intrării în vigoare a legii privind sancţiunile, o listă de propuneri pentru Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare faţă de Rusia.

Kievul a propus ca toţi cei care au susţinut „agresiunea militară împotriva Ucrainei, terorismul şi ocuparea unei părţi a ţării” să fie vizaţi de interdicţii privind accesul pe teritoriul ucrainean.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By