VIDEO // Icoanele cu moaștele Sfintei Matrona au fost sfințite la Moscova. Renato Usatîi LE ADUCE în Moldova // Reportaj SPAS TV (Rusia)

icoana

Icoanele cu moaștele Sfintei Matrona au primit taina sfințirii la biserica Sfântului Nicolae din Moscova, de către protoiereul Vsevolod Ceaplin. Sfințirea a avut loc de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului.

Icoanele vor fi aduse în Moldova de către Renato Usatîi , care le va dărui eparhiilor din țară. Icoanele au fost pictate în atelierul patriarhal al Mănăstirii Sfântului Daniil și în fiecare icoană au fost înserate moaștele Sfintei Matrona, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei şi al întregii Rusii Kirill.

În scurt timp, fiecare cetățean al Republicii Moldova va putea să se închine moaștelor Sfintei Matrona, fără a se mai deplasa la Moscova, deoarece fiecare din cele 6 eparhii va primi câte o icoană.

IMG_7092

„Consider că este o faptă bună și corectă. Sunt bucuros că mă pot întoarce în patrie și să le transmit fiecărei eparhii câte o icoană cu moaștele Sfintei Matrona. Pentru că știu, că după ce oamenii se vor închina icoanelor, ei se vor simți mai bine şi nu doar spiritual. Şase icoane vor ajunge la eparhii, iar alte două icoane le voi dărui bisericii din localitatea unde m-am născut și am crescut, dar și bisericii din localitatea anilor mei de studenție. Întotdeauna am considerat că întâi trebuie să fie ordine în casă, de aceea am reabilitat biserica și școala natală, iar mai apoi am început să am grijă și de alte biserici din țară”, a declarat Renato Usatîi pentru postul de televiziune Spas TV din Moscova.

sursa: ru1.md
moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By