Unul dintre iniţiatorii campaniei „provocarea găleţii cu gheaţă” A MURIT ÎNECAT

galeata cu apa

Corey Griffin, unul dintre iniţiatorii campaniei „provocarea găleţii cu gheaţă”, a murit pe 16 august, în urma unui accident care a dus la înec, după ce reuşise să strângă, cu câteva zile înainte, peste 100.000 de dolari în campania umanitară, potrivit bloomberg.com, citează gandul.info.

Griffin, manager la o companie din sectorul pieţei de capital, a murit la Nantucket Cottage Hospital din Massachusetts, Statele Unite ale Americii, după ce a sărit în apă de pe acoperişul unei clădiri cu două etaje, un loc folosit în mod curent de localnici pentru sărituri în ocean. Potrivit unui purtător de cuvânt al familiei şi prieten cu Griffin, tânărul ar fi suferit un traumatism la coloana vertebrală care a dus în cele din urmă la înec.

Corey Griffin a ajutat la popularizarea campaniei umanitare „provocarea găleţii cu gheaţă” după ce unul dintre prietenii săi a fost diagnosticat cu boala Lou Gehrig, potrivit unui necrolog publicat în Boston Globe.

Sute de personalităţi, vedete americane, oameni obișnuiți au început, din luna iulie, să-şi arunce câte o găleată cu gheaţă pe cap, să filmeze momentul şi să îl publice pe reţelele de socializare, provocându-i şi pe alţii să facă acelaşi lucru contra unei donaţii de 100 de dolari.

Campania „ALS Ice Bucket Challenge” are scopul de a susţine asociaţia ALS, care luptă contra maladiei Charcot, cunoscută şi ca maladia Lou Gehrig sau scleroza laterală amiotrofică, o boală neurodegenerativă.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By