Un deținut OMORÂT, 18 – RĂNIȚI, iar alți 100 – EVADAȚI dintr-o închisoare cu regim sever din Donețk în urma unui tir de artilerie. Autoritățile ÎN ALERTĂ

donetk

Foto: REUTERS

Peste o sută de deținuți au evadat dintr-o închisoare cu regim sever din Donețk, unul din principalele bastioane ale insurgenților proruși înarmați, după ce clădirea a fost avariată de tiruri de artilerie, a anunțat autoritățile locale.

Bombardamentele au avut loc duminică seara. Un obuz a lovit o zonă rezidențială a coloniei penitenciare nr.124 în cartierul Kirov. În rezultat, un deținut a fost ucis și alți trei — răniți.  Agenția RIA Novosti relatează că în total 18 deținuți au fost răniți, dintre care trei mai grav.

”O revoltă a izbucnit și 106 persoane au părăsit locul de detenție. De dimineață, o parte dintre ei s-a întors la penitenciar”, potrivit primăriei din Donețk.

Proiectilele au afectat, de asemenea, cartierul general al penitenciarului, stația electrică și zona industrială a închisorii.

A man cleans up debris after what local residents say was shelling in Donetsk

De asemenea, în jur de 150 de transformatoare electrice din oraș  au fost lovite de obuze în noaptea de duminică spre luni, iar în urma unui bombardament au fost sparte geamurile unei maternități din centrul orașului. Nu s-au înregistrat victime. Mamele și nou-născuții s-au refugiat într-o pivniță.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By