Un bărbat va sta un deceniu după gratii pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari

inchisoare

Un locuitor al capitalei, în vîrstă de 38 de ani, a fost condamnat recent la 10 ani de detenţie pentru escrocherie şi delapidarea averii străine, săvîrşite în proporţii deosebit de mari.

În august – septembrie 2013, în perioada când acesta activa în calitate de depozitar-vînzător la o firmă din Chişinău, a însuşit ilegal produse alimentare pe care le avea în administrare, şi anume: 600 saci cu zahăr, peste 42 tone de pui broiler congelat, crupe, conserve etc. În total, potrivit estimărilor efectuate de procurori, inculpatul a prejudiciat agentul economic cu aproximativ 1,8 milioane de lei. Procurorii au mai stabilit că toate bunurile sustrase inculpatul le-a realizat, iar banii obţinuţi i-a folosit în scopuri personale.

Într-un alt episod, inculpatul a fost acuzat de procurori că sub pretextul efectuării unor tranzacţii economice benefice pentru o întreprindere, a dobîndit prin înşelăciune 19 mii de dolari de la directorul acesteia.

De precizat că, deopotrivă cu pedeapsa închisorii, instanţa de judecată l-a obligat pe inculpat să restituie părţilor vătămate suma integrală a pagubelor materiale cauzate prin infracţiuni.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By