ULTIMĂ ORĂ // Rusia LIMITEAZĂ importul de carne de vită din România

vaci

Rusia a decis miercuri să limiteze importurile de carne de vită din România, după ce a descoperit cazuri de îmbolnăvire cu boala vacii nebune. Acesta este cel mai recent episod din seria “războiului comercial” relansat de Moscova declanșat în urma sancțiunilor impuse pentru implicarea Rusiei în criza din Ucraina, scrie AFP, citat de hotnews.ro.

“Din cauza declanșării unei epidemii de encefalopatie spongiformă bovină (boala vacii nebune) la bovinele din regiunea Clujului în România, începând cu 6 august 2014 sunt impuse restricții temporare asupra exporturilor către Rusia” a vacilor vii, cărnii de vită și altor produse asociate, potrivit unui comunicat al Rosselkhoznadzor (autoritatea sanitară din Rusia).

Moscova a fost deseori acuzată că utilizează arme comerciale, în special invocarea de motive sanitare, drept mijloc de presiune diplomatică asupra vecinilor săi.

Rusia a decretat deja vineri un embargo asupra importurilor de fructe și legume provenind din Polonia. Moscova a motivat prin faptul că s-a încălcat valabilitatea certificatelor și a amenințat că va extinde importurile.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By