Sondaj IPP: Partidul lui Renato Usatîi va accede în Parlament. Șahul de Fălești dă rezultate!

USATII

Arcadie Barbăroșie și Ion Jigău
Foto: UNIMEDIA
Creșterea lui Usatîi în sondaje are loc pe spatele tuturor partidelor. Este părerea experților care au realizat cel mai recent sondaj electoral. Comparând intenția de vot din 2010 și cea de acum, cele 6% de procente pe care le-ar acumula un proiect politic al lui Usatîi ar veni cel mai mult de la comuniști, unde 7,4% din cei chestionați care au votat PCRM la alegerile trecute ar vota acum pentru Usatîi, informează UNIMEDIA.

image

image
Astfel, 6% din cei chestionați care au declarat că au votat PDM, și-ar schimba opțiunea pentru blocul lui Usatîi, același lucru ar putea să-l facă și 4,2% din PLDM. Circa 7,7 % din cei care au votat PCRM în 2010 au declarat că ar putea vota Partidul Socialiștilor.
Sondaj: PCRM – 21%, PLDM – 12,7%, PD – 6,5%, PL – 6%, PN – 6%
Procentul indecișilor crește cel mai mult pe spatele PDM (27%) și PLDM (26,5%). Explicația care o oferă experții în raport cu această situație este faptul că PCRM pierde electoratul în urma acțiunilor recente și scindărilor din partid. „Majoritatea celor indeciși susțin vectorul Uniunii Vamale, iar în ultima perioadă, în acest sens, cel mai activ se manifestă Renato Usatîi și Igor Dodon”, a explicat directorul IPP, Arcadie Barbăroșie.

Sursa: unimedia.md

You may also like

Comments are closed.

By