Rusia a publicat LISTA produselor alimentare INTERZISE pe teritoriul său

customs control

foto: RIA Novosti

Rusia impune interdicție totală pentru un an asupra importurilor de legume, fructe, carne de vită, carne de porc, brânză, lapte și pește din țările UE, SUA, Australia, Canada și Norvegia, potrivit unei ordonanțe adoptate de Guvernul rus.

În opinia premierului Dmitri Medvedev, „este un factor pozitiv pentru economia Rusiei ce va face loc pe rafturile magazinelor alimentare pentru producătorii ruși”.

Totodată, șeful Executivului a adăugat că vor fi luate măsuri pentru prevenirea creșterii prețurilor, în pofida reducerii importurilor de produse.

Lista produselor alimentare interzise a fost publicată pe site-ul oficial al Guvernului FR. Interdicţia la importurile alimentare intră în vigoare de astăzi şi va dura un an de zile.

Totodată, Rusia a decis interzicerea survolării spațiului său aerian de către companiile ucrainene şi analizează interzicerea zborurilor de tranzit pentru operatorii din UE şi SUA în regiunea Asia-Pacific. De asemenea, miercuri, Rusia a interzis importul de bovine şi carne de vită din România, pe motiv că ar exista o epidemie a bolii vacii nebune. Decizia i-a surprins pe oficialii de la Bucureşti, care spun că România nici măcar nu exportă carne de vită în Federaţia Rusă.

Menționăm că aceste măsuri au fost luate după ce mai multe țări au impus sancțiuni Federației Ruse pentru implicarea sa în criza din Ucraina.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By