Renato Usatîi: Instituţiile de forţă trebuie depolitizate! (VIDEO)

usatii

Declaraţia a fost făcută de politician în faţa publicului la Congresului de constituire a partidului politic „Partidul lui Renato Usatîi”.

În opinia liderului partidului „PaRUs”, sunt necesare reforme radicale la Ministerul Afacerilor de Interne şi Serviciul de Securitate şi Informaţii.

„Dacă nu va fi ordine şi lucru organizat în structurile de forţă nu vom putea niciodată să evităm situaţii cum au fost de exemplu evenimntele din 7 aprilie 2009. Şi, cu părere de rău, în orice moment, din cauza implicării intermediarilor occidentali în Moldova se poate repeta situaţia din Ucraina, – a declarat Usatîi în delegaţilor şi invitaţilor la Congres. – În prezent, serviciul de urmărire exterioară a Ministerului de Interne și Serviciului de Informaţii şi Securitate nu-şi exercită corect atribuţiile. Angajaţii acestor instituţii îndeplinesc indicaţiile lui Filat şi verifică cu ce se ocupă politicienii, la indicaţiile lui Plahotniuc verifică în care oficiu teritorial au fost puse banere cu trandafiri şi în care nu.”

Renato Usatîi a subliniat că în instituţiile de forţă activează mulţi ofiţeri profesionişti şi destoinici. Aceşti angajaţi nu pot, însă, munci cinstit şi de aceea mulţi dintre ei, atât din MAI cât şi din SIS, părăsesc instituţiile.

„Venind la putere vom demonstra că putem face ordine în ţară, rata criminalităţii nu va fi atât de mare cum este în prezent. Singurul ”blatnoi” din această ţară va fi ministrul de Interne. Vă promit asta în mod oficial!” – a subliniat liderul formaţiunii politice.

sursa: ru1.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By