Renato Usatîi deschide cărțile: Iată cum va merge în alegeri!

usatii floresti

Noua formațiune politică ”PaRUs” se pregătește pentru alegerile electorale din această toamnă, iar în acest sens astăzi, 25 august, au fost înaintate actele pentru înregistrare la Ministerul Justiției. Și asta după ce la data de 23 august a avut loc Congresul de constituire a formațiunii, urmat de un concert susținut de Grigorii Leps și Svetlana Loboda.

Despre pregătirile pentru cursa electorală a vorbit liderul partidului, Renato Usatîi, care a și explicat de ce partidul urmează a fi numit PaRUs.
„Am ales noua denumire pentru că denumirea Partidul Nostru este utilizată într-un proces de judecată, de asemenea s-a renunțat și la ideea de Partidul Victoriei, pentru că existau unele probleme privind această denumire. Noi știm că a fost adoptată legea privind înregistrarea în cursa electorală a partidelor, până la 15 septembrie, curent, și dețin informații că vor fi tentative prin care cei de la Minister vor tărăgăna procesul de înregistrare.  De aceea actele le vom depune astăzi, pentru ca funcționarii să aibă suficient timp să le examineze și să fie înregistrată formațiunea noastră. Avem câte o mapă pentru fiecare raion, iar asta înseamnă că avem echipe bune în raioane. Avem o echipă bună care a reușit să facă un volum mare de lucru în doar zece zile. Potrivit legii noi trebuie să prezentăm semnăturile a cel puțin 4 mii de membri ai partidului PARUS. Astăzi, noi avem 5466 de cereri de aderare la partid. Aici în aceste mape sunt reprezentate 22 din 35 de raioane ale țării”, a relatat Renato Usatîi.
De asemenea, politicianul i-a transmis și o adresare Ministerului Justiției și ministrului Oleg Efrim, în persoană, prin care îi avertizează că dacă nu va fi înregistrat noul partid, cei responsabili vor trebui să răspundă în fața legii.
Și asta pentru că anterior, Ministerul Justiției a respins solicitarea de redenumire și schimbarea liderului Partidului Popular Republican, motivând acest lucru prin depășirea termenilor prevăzuți în statut. Astfel, noul partid constituit recent consideră că toate cerințele pentru înregistrarea noii formațiuni au fost întrunite.
În același timp, politicianul susține că orice blocare a procedurii de înregistrare va fi apreciată drept continuarea represiunilor politice față de membrii partidului, precum și a liderului Usatîi.
 „Aceste acțiuni nu sunt doar nedemocratice, dar și anti-europene, care încalcă drepturile omului și normele democrației în Republica Moldova. Acestea reprezintă și o crimă împotriva Constituției țării, crimă pentu care cei vinovați vor răspunde în fața legii”, afirmă Usatîi.
În context, politicianul susține că este gata să meargă la alegeri și în cadrul unui bloc electoral, dar a declarat că nu spune deocamdată alături de care partid dorește să participe în cursa electorală. De asemenea, el a mai spus că mai primește oferte din partea altor partide, care îi oferă întâietatea pe listă. Însă, pentru aceasta liderul partidului afirmă că va organiza înainte de alegeri un sondaj repetat, prin care va aprecia care este procentajul pe care îl poate acumula, și abia după aceasta va decide dacă va crea sau nu un bloc electoral.

Potrivit lui Usatîi, la noul partid au aderat peste 5 mii de persoane, iar în setul de acte au fost incluse și cele de constituire a 22 de organizații teritoriale din raioanele Republicii Moldova.

  

    SursaPolitik.md

You may also like

Comments are closed.

By