Renato Usatîi către Curtea Supremă de Justiţie: Continuăm lupta pentru adevăr la CEDO!

usatii

După cum a declarat politicianul anterior, CSJ, care este întru totul controlată de putere, a menţinut decizia Ministerului Justiţiei de a nu înregistra Partidul Nostru. În şedinţa de judecată care a avut loc pe 28 august, Curtea Supremă de Justiţie a repins cererea de recurs înaintată de Renato Usatîi privind refuzul Ministerului Justiţiei de a înregistra modificările în statutul Partidului Popular Republican pentru redenumirea acestuia în Partidul Nostru. Decizia semnată de un complet de cinci judecători a fost publicxată pe site-ul oficial al CSJ.

De menţionat că prima şedinţă de judecată pe acest caz care a avut loc pe 20 august a fost desfăşurată de alt complet de judecători. Avocaţii Partidului Nostru nu exclud faptul că persoanele care controlează instanţa superioară de justiţie din ţară au schimbat intenţionat judecătorii, care au emis fără a avea vreo îndoială decizia definitivă şi irevocabilă în favoarea Ministerului Justiţiei.

« Am ştiu că se va întâmpla aşa, – a declarat Renato Usatîi. –Este vorba de o schemă josnică bine pusă la punct de judecători, Ministerul Justiţiei şi liderii coaliţiei de guvernare, a căror indicaţii sunt astăzi îndeplinite de toate instituţiile statului. Decizia de astăzi a „omorât” orice speranţă că judecătorii de la CSJ îşi păstrează măcar uneori independenţa şi nu se supun indicaţiilor şefilor de partid, pentru care noi reprezentăm un adevărat pericol. Nu este doar un simplu complot împotriva partidului lui Renato Usatîi, ci un complot împotriva justiţiei, bunului simţ, democraţiei, împotriva a zeci de mii de oameni cărora le este îngrădit dreptul la vot. Ştiind de la bun început care va fi decizia CSJ, am organizat Congresul de constituire a partidului „PaRUs”. Acum ne punem întrebarea, va continua lupta împotriva noastră, vom fi iarăşi martorii emiterii unei decizii ruşinoase de refuzare a înregistrării a partidului „PaRUs” sau înregistrarea lui după termenul limită de înscriere în campania electorală?! Aceste persoane vor continua acestea acţiuni sau vor permite câtorva mii de cetăţeni moldoveni să participe la viaţa politică a ţării, în cadrul unei formaţiuni politice, care le îndreptăţeşte viziunile şi aşteptările” a declarat Renato Usatîi.

Liderul partidului „PaRUs” a declarat că va contesta decizia la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. „Cred că instanţa de la Strasbourg va da dreptate Partidului Nostru” într-un termen de şase luni. După asta cred că va avea loc fuziunea dintre „PaRUs” şi Partidul Nostru „, – a spus Usatîi.

Moldova 24

 

 

You may also like

Comments are closed.

By