Primarul de Cimișeni împreună cu soția au INTERDICȚIE de a părăsi țara. Află ce au făcut

primar-Cimiseni

După ce acum un an a fost deferit justiţiei pentru şantaj şi împiedicarea intenţionată a activităţii mass-media, Ghenadie Rabei, primarul satului Cimişeni, Criuleni, s-a ales cu noi capete de acuzare. De această dată, edilul va compărea pe banca acuzaţilor împreună cu soţia sa, în acţiunile cărora procurorii au reţinut comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Ghenadie Rabei este învinuit de procurori că, în februarie 2013, sub pretextul vînzării şi consolidării unui teren agricol cu suprafaţa de 74 ha din s.Cimişeni pentru iniţierea unei afaceri de extragere a nisipului şi altor zăcăminte naturale, l-a determinat pe un cetăţean să-i transmită lui şi soţiei sale 525 mii lei, sumă pe care au primit-o ulterior în diferite tranşe a cîte 20000 lei, 230000 lei şi 275000 lei. Dobîndirea ilicită a mijloacelor financiare se motiva prin necesitatea întocmirii actelor pentru înregistrarea dreptului victimei la proprietate, iar mai apoi şi sub pretextul procurării altor loturi de teren de la alte persoane în vederea consolidării terenului ce era propus spre vînzare, circumstanţe ce au permis primarului şi soţiei acestuia să dobîndească ilicit şi să însuşească de la pătimit întreaga sumă de bani.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, procurorii au pus sechestru pe două autoturisme ale învinuiţilor.

Procuratura Generală a finalizat urmărirea penală în privinţa primarului şi soţiei acestuia şi a expediat cauza penală în Judecătoria sect.Rîşcani al capitalei, învinuiţii avînd interdicţia de a părăsi ţara.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By