Poliția lui Recean se laudă cu o scădere a criminalității, dar evită să prezinte situația reală

recean

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției, în primele 7 luni ale anului 2014, numărul tîlhăriilora scăzut.

„Astfel, de la începutul anului 2014, polițiștii au înregistrat 65 cazuri de tîlhării, ceea ce reprezintă o diminuare cu 30 %, sau cu 28 cazuri mai puține în comparație cu perioada similară a anului trecut. Tendința de scădere a acestui gen de infracțiuni se menține al doilea an consecutiv, în 2013 fiind înregistrate cu 11 % mai puține tîlhării decât în anul 2012, cînd s-au înregistrat 150 de cazuri.” – se arată în comunicat.

Pe lângă acest indicator, polițiștii se mai laudă cu unul: „Alt gen de infracțiuni patrimoniale, jafurile, comise prin aplicarea violenței, doar că nepericuloasă pentru viața și sănătatea persoanei, atestă, la fel, o diminuare în primele 7 luni ale anului curent, înregistrîndu-se 624 de cazuri. În aceeași perioadă a anului 2013 au fost reclamate 636 de cazuri, iar în anul 2012 – 654 de cazuri.”

Totodată, în comunicat nu se spune nimic despre rata generală a criminlității care cuprinde date despre toate genurile de crime și infracțiuni, cum ar fi bunăoară furturile, delapidările, omorurile, crimele economice etc.

Moldova24.md

You may also like

Comments are closed.

By