Pizma lui Filat // De ce Filat nu a participat la acțiunea de solidarizare cu producătorii agricoli

filat

Ca un adevărat patriot al țării sale, dar și un adevărat coleg de partid a lui Iurie Leancă, Vlad Filat a procedat exact cum îi stă în fire: a boicotat acțiunea de solidarizare cu agricultorii, o acțiune inițiată de Iurie Leancă.

Am scris într-o postare anterioară că omul e bolnav, ca acum să mă mai conving o dată în plus că am avut dreptate. Altfel nu știu cum să explic faptul că după ce el a fost cel care a organizat o conferință de presă, anunțând în cadrul evenimentului că va organiza și consultari publice pe tema sprijinirii agricultorilor, acum tot el este acela care își bagă picioarele în agricultori, din simplu motiv că ideea a venit de la Iurie Leancă și nu Filat este cel care va culege laurii.

Filat, cel care spune că e al nostru, preferă să meargă la evenimente cu Furmuzal, la evenimente la care este invitat de către ministrul său penal Usatâi, decât să-și calce pe propria mândrie și să meargă, inclusiv pentru imaginea propriului partid, la un eveniment inițiat de Leancă.

După asemenea gest de frustrat ordinar, prin intermediul presei lui de buzunar, acest ins demis pentru corupție, dar cu ifose de Napoleon nerealizat, încearca să ne inducă ideea ca nu există nici un conflict între el și Leancă. S-ar putea să fie așa, numai că nici măcar el nu mai crede propriilor minciuni. El marșează pe ideea că un oarecare cineva dintr-un oarecare alt partid (se presupune a fi cel democrat) ar avea interes să arate că există un conflict între el și Leancă.

De ce s-ar strădui cineva să născocească lucruri deja produse și să demonstreze fapte evidente ?

Într-adevăr “dușmanilor” imaginari a lui Filat le-ar conveni să prezinte opiniei publice lucrurile în așa mod în cât lumea să creadă că Leancă și al vostru sunt certați. E adevărat, doar că numai în cazul în care acest conflict nu ar exista în realitate. Conflictul însă există. De ce l-ar reinventa cineva ?

De bolnav ce este, “al lor”, a intrat deja în faza negării și își inventează tot soiul de personaje imaginare atotputernice care sunt capabile să dirijeze conștiința colectivă și să le inducă lucruri inexistente. Matrix, într-un cuvânt.

Ori e așa (adică al vostru este bolnav grav), ori e perfect sănătos și încearcă să ne ia din nou de proști pe toți. Așa cum nega faptul că are amanta și spunea că cineva îl atacă, așa neagă și acum lucruri evidente. A făcut acest lucru de nenumărate ori, inclusiv atunci când acuza pe altcineva de corupție ca până la urmă, fiind figurant al mai multor dosare penale, acesta să fie demis el însuși pentru corupție.

Tare aș vrea să înțeleg motivul din care Filat nu a mers să se solidarizeze cu agricultorii, dacă, după cum afirmă el, nu există nici un conflict cu Leancă.

I-a fost scârba să stea lângă Corman și Leancă? Sau poate lânga cei din diasporă, lângă miniștri?

Un motiv plauzibil ar consta în faptul că Pe Filat îl deranjează că societatea vede diferența clară dintre el și Leanca, dintre atmosfera pe care o crea el în Guvern (doar certuri și conflicte) și atmosfera creată de Leancă, bazată pe liniște și spirit de echipă. E clar că leancă e net superior, iar pe filat îl mănâncă pizma.

Interesant este și un alt lucru: singurii miniștri care nu s-au alăturat acțiunii de ieri sunt cățeii lui Filat – Usatîi și Recean. Cred că asta spune tot și este evident cine le-a ordonat să stea acasa celor doi miniștri penali.

Vă doresc din nou sănătate, domnule Filat!
SURSA: VoxPublika

You may also like

Comments are closed.

By