PERCHEZIȚIE cu mascați la o agenție de turism de la Botanica (VIDEO)

agentie

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău de comun acord cu angajaţii Procuraturii Generale şi Brigada de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger” a IGP, au descins percheziţii autorizate la o societate pe acţiuni de prestare a serviciilor în domeniul turismului, cu sediul amplasat în sectorul Botanica, în temeiul mai multor plângeri înregistrate la poliţie.

Potrivit victimelor, factorii de decizie din cadrul firmei nu şi-ar fi onorat obligaţiunile corespunzător de prestare a serviciilor de turism peste hotarele ţării.Conform informaţiilor accumulate, pe parcursul lunii iulie curent, la Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău au fost înregistrate plângeri referitor la activitatea dubioasă a firmei, privind implementarea unei scheme frauduloase de obţinere a profiturilor băneşti de la clienţi, fără a fi achitate impozitele la bugetul de stat.

Aceştia susţin că ar fi oferit sume de bani de la 600 euro şi mai mult, pentru a se deplasa la odihnă peste hotarele ţării, însă cheltuielile de cazare şi alte servicii prestate de hotelele din străinătate, depăşeau sumele stabilite de către angajaţii firmei. Astfel, victimele ajunse peste hotarele ţării, erau nevoite să mai achite bani suplimentari pentru odihnă.

În cadrul percheziţiilor, forţele de ordine au constatat, că angajaţii activau ilegal, nu dispuneau de contracte de muncă şi alte acte necesare. Totodată, au fost depistate şi ridicate înscrisuri de ciornă privind date cu caracter personal a clienţilor, suporturi de informaţii, registre de evidenţă a banilor obţinuţi de la victime, anchete personale precum şi mijloace financiare.

În prezent sunt acumulate toate probele concludente în vederea investigării cazului sub aspect penal, conform articolelor 190” Escrocherie” şi 244 ”Evaziunea fiscală a întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor”.

Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău solicită persoanelor care au avut de pătimit să se adreseze imediat cu o plângere, str. Tighina 6, tel. 0 (22) 54-20-63.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By