OMENIREA în ALERTĂ! Un VIRUS A SCĂPAT de sub CONTROL

epidemie_ebola_7bdb1aa5d6

Organizaţia Medici Fără Frontieră a anunţat că virusul Ebola, care a omorat deja 670 de oameni, a scăpat de sub control şi din nefericire nu există nici un leac. Experţii cer Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să le permită să testeze vaccinurile şi tratamentele experimentale pe oameni, scrie libertatea.ro.

În statul african Sierra Leone autorităţile au decretat stare de urgenţă din cauza epidemiei de Ebola. Organizaţia umanitară americană Peace Corps a anunţat că se retrage din Liberia, Sierra Leone şi Guineea, grav afectate de acest virus. Experţii cer Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii să le permită să testeze vaccinurile şi tratamentele experimentale pe oameni.

Numărul cazurilor depistate creşete de la o zi la alta. Spaima este şi mai mare după ce medicul de 40 de ani care lucrase în Liberia a murit pe aeroportul din Lagos, Nigeria. Sunt peste 30 de mii de oameni care ar fi putut intra în contact cu el. Toţi sunt căutaţi acum ca să fie izolaţi.

Profesorul belgian Peter Piot, unul dintre experţii care au descoperit virusul în 1976 a explicat că virusul nu se transmite decât prin fluide corporale. Teoria lui este însă contrazisă de specialiştii americani care se tem de mutaţiile genetice pe care şi Ebola, ca orice alt virus, le poate dezvolta.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By