Ministrul economiei din Ucraina ȘI-A DAT DEMISIA

sheremeta

Ministrul ucrainean al economiei Pavlo Șeremeta și-a anunțat joi demisia, decizia sa fiind transmisă Radei Supreme (parlamentul ucrainean), informează agenția Unian, care citează surse din guvernul de la Kiev. Șeremeta a declarat că a decis să părăsească funcția în semn de protest față de decizia Guvernului de la Kiev privind numirea lui Valeri Piatnițki în funcția de reprezentant comercial al Ucrainei. El s-a arătat nemulțumit că Piatnițki a fost numit fără acordul său.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, ministrul ucrainean își exprimă nemulțumirea pentru că nu a reușit să meargă înainte cu reformele economice, afirmând totodată că nu mai dorește ”să lupte împotriva sistemului de ieri”.

Potrivit agenției citate, Pavlo Șeremeta urmează să facă o declarație oficială în cursul unei conferințe de presă ce va avea loc în jurul orei 13.00, ora locală.

Șeremeta a fost numit în funcția de ministru al economiei în luna februarie, imediat după înlăturarea de la putere a președintelui Viktor Ianukovici.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By