Judecătorul și mituitorul, ÎN TANDEM, la închisoare. DETALII

judecator-1024x685

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a Preşedintelui Judecătoriei raionului Glodeni de comiterea coruperii pasive. Judecătorul va compărea pe banca acuzaţilor împreună cu persoana care a încercat să-i ofere mită pentru a scăpa de pedeapsă, acesta urmînd a fi judecat şi pentru corupere activă.

Amintim că, magistratul a fost reţinut în flagrant de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, pe 16 aprilie curent, în incinta Judecătoriei din Glodeni, imediat după primirea mitei în sumă de 10 mii de lei, oferită de un inculpat. Pentru această sumă, inculpatul urma a fi absolvit de pedeapsă pentru comiterea unui accident rutier în stare de ebrietate. Acţiunile de urmărire penală au fost realizate în aşa mod, încît au fost documentate atît acţiunile coruptibile ale judecătorului, cît şi ale celui care i-a oferit mita.

La demersul Procurorului General, Corneliu Gurin, în aprilie curent, Consiliul Superior al Magistraturii l-a suspendat provizoriu din funcţie pe respectivul judecător.

Iniţial, ambii învinuiţi au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore. Ulterior, deşi procurorii au solicitat plasarea magistratului şi a inculpatului în arest, instanţa de judecată a dispus cercetarea lor în stare de liberatate.

Cauza penală în privinţa celor doi inculpaţi a fost trimisă pentru examinare în Judecătoria Glodeni, însă pentru a asigura caracterul obiectiv, operativ şi imparţial în cadrul soluţionării respectivei cauze penale, Procurorul General a înaintat Curţii Supreme de Justiţie un demers cu solicitarea de a strămuta examinarea dosarului către o altă instanţă de judecată de acelaşi nivel.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By