IMPORTANT // ALERTĂ Ebola! OMS decretează situație de „URGENȚĂ DE SĂNĂTATE PUBLICĂ LA NIVEL MONDIAL”

ebola

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat vineri că epidemia de febră hemoragică Ebola trebuie considerată ”urgență de sănătate publică la nivel mondial”, informează AFP, EFE și Reuters.

Comitetul de urgență al OMS, care s-a reunit miercuri și joi la Geneva, consideră ”în mod unanim că sunt întrunite condițiile unei situații de urgență de sănătate publică la nivel mondial”, anunță organizația într-un comunicat, citată de Agerpres.

Potrivit directorului general a OMS, doctorul Maragaret Chang, ţările din Africa de Vest afectate de epidemie – Liberia, Sierra Leone, Guineea şi Nigeria – „nu pot face faţă singure situaţiei” şi a cerut „comunităţii internaţionale să le furnizeze susţinerea necesară”.

Comitetul a exclus impunerea unor restricţii privind călătoriile internaţionale sau comerţul internaţional. Dar a declarat că „statele trebuie să se pregătească să depisteze şi să trateze cazuri de infectare cu Ebola” şi să faciliteze evacuarea cetăţenilor lor, în special a personalului medical, care a fost expus la acest virus.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By