FLASH // Preşedintele ucrainean DIZOLVĂ Parlamentul. Noi alegeri legislative pe 26 octombrie

poroshenko-petr

foto:unian.net

Ucraina va organiza noi alegeri parlamentare la 26 octombrie, după dizolvarea actualului Parlament de către președintele Petro Poroșenko. Anunțul a fost făcut de către purtătorul său de cuvânt, Sviatoslav Ţegolko potrivit căruia șeful statului ucrainean a semnat astăzi ordinul privind dizolvarea Parlamentului, informează unian.net.

Preşedintele a hotărât să dizolve Parlamentul, deoarece „aceasta este singura decizie corectă”, a afirmat Ţegolko, într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter.

„Stimaţi concetăţeni! Am decis să dizolv Parlamentul ucrainean. Alegerile anticipate vor avea loc pe 26 octombrie 2014″, a declarat Poroşenko într-o adresare către naţiune.

”Această decizie am luat-o în strictă conformitate cu articolul 90 al Constituției Ucrainei. Reieșind din așteptările majorității cetățenilor Ucrainei și a promisiunilor mele, făcute atunci când am candidat pentru funcția de președinte. Amintesc, coaliția s-a destrămat pe 24 iulie. O altă coaliție nu a fost formată. În acest caz, Președintele are dreptul să dizolve Rada Supremă. Am făcut uz de acest drept. Pentru că aceasta este unica soluție corectă și responsabilă”, se mai spune în mesajul președintelui ucrainean.

Amintim că anterior, două partide – ”Udar”, al fostului campion la box Vitali Kliciko şi ”Svoboda” au anunţat că se retrag din coaliţia aflată la putere.

Preşedintele Poroşenko a promis alegeri anticipate încă de când a fost ales preşedinte, pe 25 mai.

You may also like

Comments are closed.

By