Doi tineri din Comrat, condamnați la 5 ani de pușcărie pentru destabilizarea ordinii în stat

Procuratura_generala

Procuratura Generală anunţă despre primele sentinţe de condamnare în cazul tinerilor, reţinuţi la finele lunii iunie curent, pentru pregătirea acţiunilor de destabilizare a ordinii în stat.

Astfel, pe banca acuzaţilor au compărut doi tineri din raionul Comrat, în acţiunile cărora procurorii au reţinut comiterea următoarelor infracţiuni:

– acordarea suportului serviciilor secrete străine în scop terorist (art.2791 Cod penal)
– pregătirea la organizarea unei formaţiuni paramilitare ilegale (art.26, 282 Cod penal)

Procurorii au demonstrat vinovăţia celor doi inculpaţi, Judecătoria Comrat condamnîndu-i la cîte 5 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani. Prin aceeaşi sentinţă, inculpaţii au fost privaţi de dreptul de a activa în domeniul circuitului de arme pe o perioadă de 5 ani.

Fiind audiaţi, cei doi inculpaţi şi-au recunoscut vinovăţia, au colaborat cu organul de anchetă, divulgînd numele complicilor şi alte detalii relevante, solicitînd aplicarea în privinţa lor a unor pedepse mai blînde.

Investigaţiile pe cazul respectiv au demarat la finele lunii iunie curent, cînd Procuratura Generală, în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate, au reţinut patru persoane bănuite de pregătirea unor cetăţeni ai Republicii Moldova pentru desfăşurarea de activităţi cu caracter subversiv şi anticonstituţional, ce ar putea dauna securităţii de stat şi integrităţii teritoriale a ţării.

La această etapă, urmărirea penală în privinţa altor doi complici ai inculpaţilor se află în faza de finalizare, urmînd ca în scurt timp şi ei să fie deferiţi justiţiei.

De asemenea, Procuratura Generală în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate, întreprind acţiunile necesare pentru identificarea şi reţinerea persoanelor bănuite de organizarea acţiunilor respective sau implicate în activităţi similare.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By