DESCINDERI într-un apartament din Chișinău. O grupare infracțională, ANIHILATĂ (VIDEO)

risunok1_1_0

Ofiţerii IP Botanica ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au reţinut ultimii doi membri a unei grupări criminale specializată în racolarea tinerelor în scopul exploatării sexuale și obținerii de foloase de pe urma practicării prostituției de către acestea.

Reţinerea a avut loc ieri, 6 august, într-un apartament din sectorul Centru al capitalei, cu suportul Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger” a IGP. Timp de 5 luni de zile, poliţiştii au documentat activitatea criminală a grupului şi au acumulat probe concludente.

Indivizii au fost capturaţi după ce ofiţerii de investigaţii au desfăşurat acţiuni speciale de urmărire şi localizare. În cadrul percheziţiilor autorizate au fost depistate substanţe narcotice precum şi mijloacele financiare transmise fetelor sub controlul poliţiştilor.

La fel, s-a documentat și activitatea domnișoarelor ce transmiteau proxeneților banii obţinuți de la clienţi (de la 600 până la 1 000 de lei pentru o oră de raport sexual).

Din grupare făceau parte patru bărbaţi cu vârstele cuprinse între 24 şi 33 ani şi două femei de 24 şi respectiv 29 ani, originari din raioanele Cantemir, Leova, Cimişlia şi mun.Chişinău.

În cadrul investigaţiilor speciale s-a constatat că fiecare dintre membrii grupului, avea rolul bine determinat, adăpostire, transportare şi cazare a fetelor în diferite apartamente sau hotele unde se prostituau. Printre victime se numără şi persoane minore, cu vârstele de 16 – 17 ani, originare din raioanele ţării, fiind identificate peste 10 persoane.

Actualmente, toţi membrii grupării sunt cercetaţi în stare de arest în baza pentru traficul de copii. Conform legislaţiei în vigoare, persoana culpabilă de comiterea unei asemenea fărădelegi i riscă închisoare de la 20 la 25 ani sau detenţie pe viaţă.

De asemenea, suspecții vor fi cercetaţi penal pentru păstrare şi consum de droguri.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By