DESCINDERI cu mascați la un restaurant din capitală (VIDEO)

restaurant

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice şi de urmărire penală din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au suspendat activitatea unui restaurant din capitală în temeiul depistării unor grave încălcări a legislaţiei în vigoare. Forţele de ordine au descins percheziţii autorizate cu suportul anagajaţilor Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger” a IGP.

Conform informaţiilor şi probelor acumulate în cadrul investigaţiilor speciale, proprietarul localului nu dispunea de actele necesare ce i-ar permite prestarea serviciilor de alimentaţie publică. Totodată, activitatea sa de întreprinzător nu era declarată la Camera Înregistrări de Stat sau la o altă autoritate publică competent, polițiștii constatînd că proprietarul obţinea profituri în proporţii deosebit de mari, fără să achite impozite la bugetul de stat.

În cadrul percheziţiilor, oamenii legii au depistat lipsa actelor de origine şi provenienţă a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice, ceeea ce puneau în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor.

De asemenea, au fost depistate mijloace financiare neînregistrate prin aparatul de casă şi control, documente de ciornă privind evidenţa banilor încasaţi de la clienţi, precum şi a produselor alimentare procurate de la distribuitori necunoscuţi.

În context, a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător, dar nu este exclus faptul de investigare a cazului şi sub aspectul evaziunii fiscale. Deocamdată proprietarul localului riscă amendă în mărime de la 20 000 la 40 000 lei.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By