7 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Consiliul de Securitate ONU: Kievul REFUZĂ orice ajutor umanitar din partea rușilor și ACUZĂ Moscova de criza umanitară din Ucraina

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

foto arhivă

Rusia speră că ONU şi alte organizaţii internaţionale vor convinge Kievul să accepte propunerea cu privire la acordarea de ajutor umanitar din partea Rusiei, a declarat ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, după încheierea reuniunii Consiliului de Securitate al ONU.

În cadrul ei, diplomatul rus a propus ca în Doneţk, Lugansk şi alte oraşe din Ucraina unde se află refugiaţi să fie trimise ajutoare umanitare, însoţite de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR). Potrivit lui Ciurkin, cererile oficiale corespunzătoare au fost trimise către CICR, ONU, OSCE şi Consiliul Europei.

El şi-a exprimat regretul că, în prezent, Kievul refuză să primească ajutor umanitar din partea Rusiei.

La rândul său, reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, Alexandr Pavlicenko a declarat că Guvernul Ucrainei își respectă obligațiunile sociale față de locuitorii din Donețk și Lugansk, menționând că în țara sa nu există niciun fel de criză umanitară.

Totodată, Pavlicenko a solicitat Federației Ruse să-și controleze granița. Potrivit lui, anume Rusia se face vinovată de criza din Ucraina și că aceasta susține formarea grupărilor armate ilegale.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img