Bogdan Țârdea: ultimatumul meu pentru Vlad Filat!

Tirdea2-1024x621

În urmă cu 3 ani am semnat un contract cu Vlad Filat, în care am stabilit că dușmanul nostru comun să fie Plahotniuc și PDM. El insista să includ și PL în textele mele negative, ceea ce am acceptat cu drag, având în vedere că toata cariera mea de pâna atunci‎ a fost în slujba PCRM, deci uram partidele de dreapta și doream să nu-i supăr pe partnerii de la Moscova, cu care am colaborat atâția ani.

Am stabilit cu Filat să scriu săptămanal minim 3 texte la adresa lui Plahotniuc, mi s-a cerut să-l numesc păpușar în fiecare dintre aceste texte, așa cum l-a denumit Filat în trecut. Am acceptat, nu-l suport pe Plahotniuc, am motive personale, care țin de faptul ca nu a acceptat condițiile mele atunci cand am vrut sa lucrez cu el, s-a dovedit a fi un tip mult mai zgârcit, care nu știe cat valoreaza un om ca mine. În plus, eu am și contract cu Jurnal, tot pe subiectul Plahotniuc, deci i-am demonstrat păpușarului că pot câștiga mai mult decat îmi dădea el, de la oamenii care sunt împotriva lui. Azi, când vede ce texte scriu împotriva lui, sunt sigur ca înțelege ce greșeală a făcut că nu m-a ținut aproape și m-a lăsat să ajung în brațele Țopilor și ale lui Filat.

Am și alt motiv personal, relația pe care o am de atâția ani cu Mark Tkaciuk, pentru care îl atac pe păpușar și pe gratis. De Mark mă leagă multe lucruri comune, inclusiv profesionale, eu i-am facut și lui Filat o relație apropiata, de care a profitat anul trecut, dar l-a trădat și pe el, așa cum obișnuieste. Spre deosebire de relația cu Filat, care este una de business, cu Mark am o relație de prietenie dar și interese comune legate de partenerii noștri din Moscova.

Să revenim însa la Filat.‎ El știe că banii sunt importanți pentru mine, dar nu sunt totul. Cu Filat am avut înțelegerea să luptam împreuna împotriva lui Plahotniuc însa el m-a lasat singur, la un moment dat m-a tradat și s-a împrietenit cu el, businessul i-a unit. Și i-a mai unit ceva, Filat se știe ca are o slăbiciune pentru femei și bani, din pacate, este atât de vulnerabil încât nu poate duce nici un razboi până la capăt.

Zilele trecute m-am vazut cu Filat și i-am spus că dacă vrea să mai lucrăm împreuna, trebuie să înceapă lupta cu păpușarul, asta o cer și patronii Jurnal Tv, deci dacă mai vrea ca trustul jurnal să-l sprijine, trebuie să înceapa războiul. Filat s-a speriat, mi-a cerut mie să-l atac constant pe păpușar, ceea ce am și făcut, a dat și el zilele trecute câteva materiale în presa lui de partid, mai degraba ca sa-mi arate că începe ceva, dar au fost lucruri neconvingătoare. Simt că iar mă trădează. Eu i-am obținut de la Țopi un avans, deja Jurnal Tv nu-l mai atacă de o lună de zile, ne-am înțeles chiar să-i facem o campanie de victimizare, am semnat și un contract de publicitate cu PLDM, să fim acoperiți în caz de ceva, dar Filat continuă sa joace dublu, e din nou la limita trădării.

Personal m-am săturat de banii și mofturile lui Filat. Eu am un obiectiv profesional și personal, moartea lui Plahotniuc. Dacă Filat nu o sa înțeleaga și nu o să înceapa războiul în Coalitie, eu o să încep războiul cu Filat.

Am decis să fac publice aceste lucruri pentru că știu că Filat e sensibil la ce apare în opinia publică și așa m-aș putea face auzit mai bine.

Aștept ca Filat să revină alături de noi în luptă, altfel banii lui vor fi prea puțini pentru ce voi scrie.

P.S. Acest text a fost inspirat din noul stil de „analize” lansat de Bogdan Țârdea, în care scrie în numele unor persoane. Un stil apărut, probabil, dintr-o acută criză de idei și de argumente prin care sa-l mai atace pe păpușar, obiectul contractului său cu Țopa și Filat. Spre deosebire de textele lui Țârdea, textul de mai sus conține multe adevăruri, care sunt probate chiar de activitatea acestui personaj infect din peisajul „analitic” de la noi.

O analiza de Natalia Gudrienko

You may also like

Comments are closed.

By