Boala lui Vlad Filat sau Răfuiala de tip stalinist a lui “al vostru”

filat

Dacă cineva crede că în Republica Moldova se întâmplă ceva fără avizul lui Vlad Filat, atunci greșește amarnic. De facto, acesta deține acum toate pârghiile necesare unui despot.

Cu ministerul justiției și ministerul de interne în subordine, cu președintele sub papuc și premierul în buzunar acesta este de departe cel mai influent om în țară. Un om, căruia puterea i s-a urcat la cap, iar numai gândul că ar putea s-o piardă îl face să acționeze ca un sălbatic, să tune cu dosare penale și să fulgere cu ordine de reprimare.

E firesc ca un politician să râvnească puterea, nu neg, dar nu pentru a-și potoli apetitul său nebun pentru bani și a aplica în practică apucăturile sale sălbatice împrumutate din manualele de istorie, mai ales din capitolele în care sunt descrise activitatea NKVD și KGB. Toate acestea mă fac să cred că Filat este grav bolnav. Iar boala lui se lecuiește doar în instituțiile care au în dotare “cămăși cu mâneci lungi”.

Ieri, opinia publică a primit o nouă porție de senzații tari. Mă refer la cazul Elenei Grițco și al Ninei Cereteu, fostele angajate de la Ministerul Justiției, care, cu ceva timp în urmă și-au anunțat plecarea din instituția condusă de Filat prin ministrul Efrim, din cauza unor încălcări ale legislației de către omulețul verde a lui Filat, legate de decizia pur politică de a nu înregistra partidul lui Renato Usatîi.

Potrivit celor două foste angajate, îndată după ce au făcut public anunțul că pleacă de la Ministerul Justiției pentru că nu mai pot suporta ordinele ilegale venite de la Vlad Filat prin gura ministrului Efrim, au și început persecutările. Acestora le-au fost intentate dosare penale, iar angajații lui Recean, un alt omuleț verde (la cap ?) a lui Filat, le-au hărțuit filându-le în permanență, interceptându-le convorbirile telefonice și supunându-le unor presiuni psihologice greu de imaginat.

Repet, dacă credeți că toate astea s-au făcut și se fac fără avizul sau chiar ordinul lui Al vostru Vlad Stalin-Filat, atunci greșiți amarnic. Despoțelul de Lăpușna nu poate înghiți sub nici o formă adevărul și de aceea încearcă să-l omoare din fașă. El este gata să includă de fiecare dată, fără ezitare, mașinăria de reprimare a celor care încearcă să spună anumite adevăruri despre el, iar Recean și Efrim, cățeii lui devotați, sunt cei care apasă nemijlocit butonul. (Vezi cazurile Deschide, Chirtoacă, Usatîi, etc.etc.)

Filat nu poate lupta cinstit, pentru că într-o luptă cinstită i s-ar vedea adevărata față – una hidoasă, dornică să mulgă ultimii bani din țară și să obțină puterea absolută în stat – fața unui om bolnav. Filat trebuie lecuit. Cel mai probabil, pastila îi va fi administrată de alegători. În noiembrie.
Sănătate, domnule Filat!

SURSA: VoxPublika

You may also like

Comments are closed.

By