Biserica Greciei intervine la Patriarhul Moscovei, în problema embargoului alimentar impus de Rusia. Ce şanse au grecii să fie scoşi de pe listă

RUSSIA-PUTIN-KIRILL

Sfântul Sinod al Bisericii Greciei a decis luni să îi scrie Patriarhului Kirill al Moscovei, pentru a-i cere să intervină la guvernul rus pentru concesii privind embargoul impus importurilor de alimente din Uniunea Europeană, relatează Kathimerini.

Conducerea Bisericii Greciei speră că intervenţia Patriarhului Kirill poate contribui la convingerea autorităţilor de la Moscova să permită importurile de produse agroalimentare elene.

Sfântul Sinod s-a reunit pentru a discuta un proiect de lege anti-rasist pregătit de guvern, iar discuţiile vor continua şi marţi.

 Ministrul de Externe Evangelos Venizelos a declarat, după introducerea embargoului de către Rusia, că Grecia ar putea pierde aproape 180 de milioane de euro dacă interdicţia importurilor va fi menţinută timp de un an, dar autorităţile de la Atena speră că un număr de producători eleni ar putea fi exceptaţi de la acest embargou.

La jumătatea lunii august, surse apropiate situaţiei citate de Kathimerini ar fi dat asigurări verbale că multe produse din Grecia nu vor fi incluse pe lista importurilor interzise. Potrivit unor oficiali din Ministerul elen de Externe, Moscova recunoaşte faptul că Grecia a încercat că descurajeze UE de la a lua măsuri mai dure împotriva Rusiei, pe fondul intensificării disputei legate de criza din Ucraina.

De asemenea, Rusia ar fi apreciat decizia Atenei de a ajuta turiştii ruşi blocaţi în Grecia din cauza falimentului mai multor agenţii ruse de turism.

sursa: Gandul.Info

You may also like

Comments are closed.

By