Bilanț TRAGIC! 1350 de oameni au murit de EBOLA. Ce măsuri a anunţat ONU

ebola

Un ultim bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că 1350 de persoane au murit din cauza epidemiei de Ebola, 106 decese înregistrându-se în două zile, 17 şi 18 august, informează libertatea.ro.

Epidemia de Ebola a provocat moartea a 1.350 de persoane, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a precizat că încă 106 bolnavi au murit în două zile, la 17 şi 18 august.

Pe lângă cele 106 decese, OMS anunţă că s-au înregistrat încă 221 de cazuri confirmate, probabile sau suspecte în cele patru ţări din Africa de Vest (Liberia, Guineea, Sierra Leone şi Nigeria) afectate de virusul Ebola.

În total, de la declanşarea epidemiei, OMS a identificat 2.473 de cazuri, dintre care 1.350 mortale. La 8 august, OMS a decretat o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial contra acestei epidemii de febră hemoragică fără precedent şi a recomandat luarea unor măsuri de excepţie în ţările afectate.

Coordonatorul ONU pentru Ebola, doctorul David Nabarro, a anunţat marţi că se va deplasa în această săptămână în regiune, unde intenţionează să mobilizeze 7.500 de membri ai Căştilor Albastre în lupta contra epidemiei.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By