UPDATE: ALERTĂ pe Aeroportul Chișinău! Doi pasageri SUSPECȚI că ar fi contactat virusul Ebola

aeroport

UPDATE: Potrivit Ministerului Sanatatii, nu este vorba despre doi japonezi, ci doar de un cetatean al Japoniei. In urma examenului medical la care a fost supus pasagerul, medicii nu au depistat virusul Ebola.

Două persoane care ar putea să fi contractat virusul Ebola au fost depistate în această dimineață pe Aeroportul din Capitală.

Astfel, în timpul efectuării procedurii controlului de rigoare, inclusiv scanarea cu ajutorul sistemului automatizat de detectare a temperaturii febrile (termoscaner), polițiștii de frontieră au identificat 2 pasageri, cetățeni ai Japoniei, care aveau febră. Fapt pentru care, inspectorul de frontieră i-a întrebat vis-a-vis de itinerarul de deplasare, drept răspuns aceştia au recunoscut că nu se simt bine din punct de vedere al sănătăţii, iar, la moment, vin din Japonia, tranzit prin Istanbul, Turcia, însă ceva mai devreme au fost în deplasare de serviciu în Africa de Sud.

Suplimentar persoanele au comunicat că şi la întoarcerea lor din Africa de Sud în Japonia, la fel, se simţeau rău și au apelat la ajutorul medicilor prin efectuarea unor analize la suspecţia virusului EBOLA.

Urmare a Planului comun de cooperare aeroportuar în domeniul alertelor de sănătate publică, pericol chimic şi radioactiv, Poliţia de Frontieră din Aeroportul Internaţional Chişinău a izolat aceste persoane şi a sesizat punctul medical şi serviciul epidimiologic pentru a întreprinde măsurile de rigoare.
În prezent persoanele au fost preluate de serviciul medical de urgenţă al Centrului Național de Sănătate Publică pentru efectuarea analizelor şi testelor relevante.

You may also like

Comments are closed.

By