Află ce a pregătit Guvernul pentru Ziua Independenței din acest an

ZIUA VINULUI

Programul dedicat aniversării a 23-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova va începe pe data de 26 august, la Palatul Republicii, unde vor fi decernate Premiile Naţionale, celor opt laureați.

În Ziua Independenței, la 27 august, vor avea loc mai multe evenimente, care vor începe cu depuneri de flori la monumentele „Ștefan cel Mare şi Sfânt” din centrul capitalei şi „Maica Îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate”. Pe parcursul zilei, vor fi organizate manifestaţii cultural-artistice şi expoziţii tematice, dar și o paradă a portului popular la care vor participa 38 de colective artistice din toate raioanele.

Seara, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc un concert, care va fi deschis de colectivul de dansatori al ansamblului „Joc”. Ulterior, în scenă vor intra orchestra „Lăutarii”, Trupa Angry Band și soliștii Geta Burlacu, Pașa Parfeni, Cătălin Josan, Anastasia Lazariuc și alții.

Sărbătoarea va culmina cu un spectacol cu focuri de artificii și un concert de melodii celebre „Inima mea e Moldova”, susținut de Cristofor Aldea-Teodorovici și trupa sa.

moldova24.md

You may also like

Comments are closed.

By