18+ // Un jurnalist american DECAPITAT de islamiști (VIDEO)

jurnalist

Statul Islamic /SI/, un grup de jihadiști extremiști, a declarat că l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley ca represalii pentru loviturile aeriene americane din Irak.

Într-un videoclip postat marți pe internet, SI arată un bărbat mascat îmbrăcat în negru care pare să taie gâtul jurnalistului.

Videoclipul, de mai puțin de cinci minute și care este intitulat „Mesaj pentru America”, a fost filmat într-o zonă de deșert fără a se ști unde.

Bărbatul mascat ce pare să procedeze la execuția jurnalistului vorbește în engleză cu accent britanic. Acesta îl amenință pe președintele SUA, Barack Obama că va omorî cetățenii americani drept răzbunare pentru operațiunile militare care au loc în țările islamice.

De asemenea, și jurnalistul a adresat un mesaj către fratele său, militar american, cu solicitarea ca acesta să se răzgândească și să nu mai participe la masacrul din Statul Islamic.

James Foley a fost răpit de bărbați înarmați în Siria în noiembrie 2012. Familia sa a postat un mesaj online după publicarea înregistrării video cerând timp „pentru a găsi răspunsuri”.

Foley, care la 40 de ani era un reporter cu experiență, a acoperit în special conflictul din Libia înainte de a se duce în Siria, de unde a relatat despre revolta împotriva regimului lui Bashar Al-Assad pentru Global Post, AFP și alte media.

Potrivit mai multor mărturisiri, James Foley a fost răpit în nordul Siriei la 22 noiembrie 2012. Familia sa, care a lansat o campanie de informare, nu a mai auzit nimic despre el de atunci.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By