VIDEO ŞOCANT! Au auzit o bubuitură pe acoperiş. Ce s-a întâmplat 5 minute mai târziu este INCREDIBIL

11111

Armata israeliană foloseşte o metodă controversată pentru a-i avertiza pe civilii din Gaza că urmează să le bombardeze locuinţele: “ciocănitul în acoperiş”.

Un filmuleţ publicat recent pe Internet a provocat un val de discuţii aprinse. În clip, se vede cum o clădire din Gaza este lovită în acoperiş de o rachetă de mici dimensiuni şi, cinci minute mai târziu, este bombardată şi distrusă complet.

Nu este vorba însă de o întâmplare. Potrivit Washington Post, aceasta este metoda prin care armata israeliană îi avertizează pe civilii din Gaza că urmează să doboare un imobil. „Ciocănitul în acoperiş” ar trebui să le lase oamenilor timpul necesar pentru a ieşi din casă.

Israelul susţine că este nevoit să bombardeze şi zonele în care trăiesc civili, pentru că, de multe ori, membrii mişcării islamiste Hamas îşi ascund acolo armamentul. Pentru a-i proteja însă pe oameni, înainte de a lansa rachetele, israelienii spun că fie telefonează, fie lovesc mai întâi clădirea în acoperiş, mai precizează sursa citată.

Metoda este însă extrem de criticată de reprezentanţii organizaţiilor internaţionale.

„În niciun caz lansarea unei rachete în direcţia casei unui civil nu este un avertisment”, a comentat Philip Luther, directorul Programului pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord din cadrul Amnesty International, precizând că mai multe persoane au fost rănite sau ucise din cauza acestei „tactici”.

sursa: gandul.info

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By