Valeriu Lazăr PĂRĂSEŞTE Partidul Democrat

lazar

De astăzi, Valeriu Lazăr nu mai face parte din echipa Partidului Democrat din Moldova. Decizia vine după ce Lazăr a fost ales în fruntea Camerei de Comerţ şi Industrie, aceasta fiind o instituţie apolitică. Până în prezent, Valeriu Lazăr a ocupat funcţia de vicepreşedinte al PDM.

Printre prioritățile activității CCI, Valeriu Lazăr a numit implicarea activă în dialogul public – privat în vederea continuării reformelor inițiate la Ministerul Economiei, în special sporirea competitivității sectorului privat în condițiile intrării în vigoare a Acordului de comerț liber aprofundat și cuprinzător cu Uniunea Europeană.

„Este o provocare profesională pentru mine să continui să implementez la modul concret reformele inițiate din poziția de vicepremier și ministru al Economiei. Activitatea politica, de ministru, a fost un instrument pentru promovarea reformelor și nu un scop în sine. Succesul integrării europene la nivel politic depinde de performantele în domeniul economic, iar CCI este instituția cu cea mai buna capacitate de a sprijini sectorul privat în atingerea acestui obiectiv”, a declarat Valeriu Lazăr.

Amintim că Valeriu Lazăr a fost numit şef al Camerei de comerţ după ce Gheorghe Cucu s-a retras din funcţie din motive personale.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By