Un taximetrist a fost CONDAMNAT pentru că a lovit doi pietoni pe zebră

Taxi

Un locuitor al capitalei a fost condamnat la 6 ani închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijlocul de transport pe un termen de 4 ani pentru încălcarea regulilor de securitate de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu vătămarea gravă a integrităţii corporale a victimei (art.264 alin.(3) Cod penal).

Inculpatul, în vîrstă de 37 de ani, a ajuns în vizorul Procuraturii mun.Chişinău după ce a accidentat o bătrână care traversa pe o trecere de pietoni, ţinîndu-şi în braţe nepoţelul de cinci ani. Cazul a avut loc pe 23 mai 2013, ora 21:10, cînd inculpatul conducea o Dacia Logan pe bulevardul Traian din capitală. Acesta nu a cedat trecerea pietonilor care traversau pe o zebră, tamponînd din plin victimele.

În urma impactului, femeia s-a ales cu multiple plăgi şi fracturi, iar nepoţelul acesteia a suferit traumatism cranio-cerebral acut deschis, contuzie cerebrală, ca rezultat – intrînd în comă de gradul I. Incidentul s-a produs chiar sub ochii mamei copilului care se afla la cîţiva metri de acel loc.

Potrivit procurorilor, din momentul producerii accidentului minorul aşa şi nu şi-a revenit din comă, fiind necesară o intervenţie chirurgicala costisitoare peste hotare. Cu toate acestea, inculpatul a refuzat să ofere familiei băiatului vreun ajutor material.

moldova24.info, cu referire la Serviciul de presă al Procuraturii Generale

You may also like

Comments are closed.

By