Un jurnalist britanic, a fost „reţinut” şi „bătut” de forţele ucrainene

ucraina

Un jurnalist britanic, corespondent al Russia Today (RT), un post rus pro-Kremlin în limba engleză, a fost luat ostatic de forţele armate ucrainene, care, se pare, l-au bătut şi dus într-o altă regiune, a anunţat joi RT, citat de AFP.

 

Jurnalistul britanic Graham Phillips, corespondent independent pentru RT, a fost luat ostatic de forţele ucrainene şi probabil dus la Kiev sau în vestul Ucrainei, a declarat pentru postul de televiziune un jurnalist care a fost reţinut împreună cu el.

Vadim Aksionov, un cameraman al Anna-News, o agenţie de presă cu sediul în Abhazia, o regiune secesionistă din Georgia, a declarat pentru RT că el şi Phillips au fost capturaţi în timp ce încercau să acopere luptele ce aveau loc în jurul aeroportului din Doneţk.

El a precizat că a fost bătut şi crede că şi Phillips, care era ţinut într-o altă cameră, a fost tratat la fel de către forţele ucrainene. „L-am auzit pe Graham ţipând, era groaznic”, a relatat Aksionov.

El a afirmat că cei care i-au capturat l-au abandonat la un post de control. În ceea ce-l priveşte pe Graham Phillips, el este de părere că jurnalistul britanic a fost dus într-o zonă controlată de autorităţile ucrainene.

„L-am auzit pe Graham spunând că îl vor duce în vestul Ucrainei sau la Kiev”, a spus Vadim Aksionov.

Serviciile ucrainene de securitate au afirmat miercuri că nu dispun de nicio informaţie în legătură cu Graham Phillips, dat dispărut de miercuri.

La sfârşitul lui mai, britanicul a fost reţinut de către serviciile speciale ucrainene, timp de 36 de ore, după ce a fost surprins fotografiind un post de control în apropiere de Mariupol, în sud-estul Ucrainei.

Organizaţia Reporteri fără Frontiere a anunţat joi, într-un comunicat, că „arestările arbitrare şi dispariţiile în rândul jurnaliştilor sunt din nou în creştere în estul Ucrainei”.

sursa: mediafax

 

You may also like

Comments are closed.

By