Un bărbat din Orhei a fost REŢINUT cu o geantă plină cu plante de mac

barbat orhei

Un locuitor al satului Noroceni din raionul Orhei, în vârstă de 27 ani, a fost reţinut cu o geantă plină cu plante de mac, de către angajaţii IP Centru al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău. Bărbatul a fost observat în preajma Gării Auto Centru, având un comportament suspect în consum şi trafic ilicit de droguri. Imediat el a fost condus de poliţişti la inspectorat pentru audieri.

Astfel forţele de ordine au depistat plante de mac în geanta suspectului, care a declarat că le-ar fi procurat pentru copturi dulci. Ulterior el a fost supus expertizei narcologice care a stabilit că suspectul a consumat droguri. În context, poliţiştii îl bănuiesc de faptul că ar fi venit în capitală cu scopul de a comercializa plantele de mac. Acestea au fost sigilate şi transmise în laborator pentru expertizări. Pe numele lui urmează a fi iniţiat un proces penal pentru consum şi circulaţie ilegală a substanţelor narcotice în scop de înstrăinare.

Legislaţia penală în vigoare prevede amendă în mărime de la 12 000 la 18 000 lei sau închisoare pe un termen de pînă la 2 ani.

Totodată, poliţia capitalei a nimicit câteva fâşii de plante de cânepă, depistate pe câteva terenuri neexplorate din sectorul Râşcani al capitalei, fiind zmulse şi nimicite la faţa locului.

Acţiunile de prevenire şi combatere a traficului ilicit de droguri au loc în cadrul operaţiunii speciale “MAC-2014”, iniţiată de Inspectoratul General al Poliţiei.

foto: politiacapitalei.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By