Trei cetăţeni moldoveni riscă 8 ani de puşcărie! Puneau la cale o afacere de milioane

tigari

foto simbol

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a trei cetăţeni ai Republicii Moldova, incriminîndu-le comiterea infracţiunii de contrabandă, corupere activă şi favorizarea infracţiunilor.

În intervalul decembrie 2013 – mai 2014, au fost documentate acţiunile ilegale ale mai multor persoane şi funcţionari publici din cadrul Departamentului Poliţie de Frontieră (DPF) al Republicii Moldova. Aceştia au fost documentaţi în timp ce-i promiteau unui ofiţer al Poliţiei de Frontieră din România bani pentru a le asigura protecţia pentru introducerea frauduloasă în România, a unor cantităţi impunătoare de ţigări.

Pe 2 mai curent acţiunile ilegale ale învinuiţilor au fost curmate prin reţinerea în flagrant a mai multor persoane implicate în transportarea ilegală peste frontiera vamală a Republicii Moldova a 56 600 pachete de ţigări, estimate la peste 311 300 lei.

Persoanele învinuite au fost reţinute în cadrul unor acţiuni de proporţie, realizate concomitent, pe ambele maluri ale rîului Prut de autorităţile Republicii Moldova şi cele ale României.

Iniţial, persoanele învinuite, de comun cu unii avocaţi, au negat faptul implicării în acţiunile de contrabandă, invocînd caracterul ilegal şi abuziv al acţiunilor procurorilor. În urma desfăşurării acţiunilor de urmărire penală şi prezentării probelor acumulate, învinuiţii şi-au recunoscut integral vina în implicarea în comiterea infracţiunilor incriminate.

Actualmente, cei trei învinuiţi au interdicţia de a părăsi ţara, iar cauza penală a fost expediată de procurori în Judecătoria raionului Leova.

Dacă vor fi găsiţi culpabili, inculpaţii riscă pînă la 8 ani închisoare şi confiscarea obiectului infracţiunii.

moldova24.info, cu referire la Procuratura Generala a RM

You may also like

Comments are closed.

By