Şoferii de microbuze ÎŞI TAIE CRACA de sub picioare! Primăria DEPRINDE chişinăuienii să opteze pentru autobuze şi troleibuze

transport

Primăria capitalei a dispus modificări în circulaţia transportului public. Direcţia transport a decis suplimentarea numărului de autobuze şi troleibuze în capitală ca urmare a protestelor şoferilor de microbuze de pe liniile 155, 105, 140, 123, 112 și 119. Aceştia au intrat în grevă pe motiv că nu sunt mulţumiţi de tarifele pentru călătorie. Șoferii cer o majorare de la 3 până la 5 lei.

„În legătură cu sistarea samovolnică a activităţii microbuzelor de pe ruta nr. 155 „str. Bucovinei – str. Mioriţa”, administrată de SC „ASOIO” SRL, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie a Primăriei municipiului Chişinău a dispus operarea unor modificări în reţeaua transportului public, după cum urmează.

1) A fost suplimentat numărul troleibuzelor de pe rutele nr. 13, 23 şi 24, cu 13 unităţi de transport, conform fluxului de călători şi a regimului de activitate;

2) Itinerarul rutei de troleibuz nr. 24 a fost prelungit până în cartierul Telecentru, după cum urmează:

Tur: de la str. A. Mateevici pe str. Vasile Alecsandri, şos. Hînceşti, str. Mioriţa;

Retur: de la str. Mioriţa pe str. Gh. Asachi, str. Vasile Alecsandri, str. A. Mateevici şi în continuare conform traseului stabilit.

3) A fost suplimentat numărul autobuzelor de pe rutele nr. 5 şi nr. 23, cu 6 unităţi de transport;

4) Traseul rutei de autobuz nr. 5 se prelungeşte în sectorul Ciocana până la str. Bucovinei (Centrul Comercial „Megapolis Mall”).

De menţionat că, în cazul în care şi alte rute de microbuz se vor alătura protestului şoferilor de pe ruta nr. 155, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie la fel va opera modificări în reţeaua transportului public, inclusiv va suplini numărul troleibuzelor şi autobuzelor pe rute, pentru a asigura transportarea fluxului de călători”, se spune în comunicatul primăriei.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By