9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

Putin PROMITE un răspuns adecvat la apropierea NATO de granițele Rusiei

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Președintele Rusiei promite un răspuns adecvat la acțiunile NATO, ca urmare a consolidării trupelor alianței în Europa de Est. Vladimir Putin a făcut această declarație în cadrul reuniunii Consiliului de Securitate cu privire la suveranitatea și integritatea teritorială a țării.

Liderul de la Kremlin a subliniat că, din cauza intensificării acțiunilor NATO în apropierea granițelor, Rusia își va spori capacitățile sale de apărare, inclusiv în Crimeea și Sevastopol.

Comentând declarațiile unor experți, potrivit cărora scutul antirachetă este un sistem de apărare, Vladimir Putin a declarat că „acesta face parte din sistemul de apărare ofensivă a SUA, scos la periferie”.

În cadrul aceleași ședințe președintele rus a declarat că în prezent nu există o amenințare militară directă la suveranitatea și integritatea teritorială a Rusiei. El a relevat că speră că și alte state vor ține cont de interesele naționale ale Rusiei și nu se vor amesteca în treburile ei interne.

În plus, Vladimir Putin a numit inacceptabil ca problemele interne ale țărilor din diverse regiuni să fie folosite pentru sprijinirea loviturilor de stat.

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img