7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Premierul Iurie Leancă a donat computere bibliotecii din satul Hogineşti

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Prim-ministrul Iurie Leancă a făcut ieri o donaţie – trei computere şi o imprimantă performantă – bibliotecii din satul Hogineşti, raionul Călăraşi, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului. Cadoul a fost oferit la solicitarea autorităţilor locale, întrucît biblioteca nu putea să ofere acces mai multor beneficiari la informaţiile de pe internet şi la cărţile online. Iurie Leancă a spus că va examina şi posibilitatea unei donaţii de carte.

Tot la Hogineşti, Premierul a participat la deschiderea, în centrul satului, a unui teren dotat cu echipamente de fitness în aer liber.

Locuitorii s-au arătat mulţumiţi şi i-au spus Prim-ministrului că au nevoie de asemenea investiţii. În context, primarul din Hogineşti, Constantin Poştari, a precizat că, în ultimii ani, localitatea a beneficiat de un sprijin enorm din partea Guvernului.

„Este foarte important că statul s-a întors cu faţa spre sate şi astfel reuşim să creăm condiţii copiilor şi tinerilor. În ultimii ani, am primit atîta ajutor de la Guvern, pe care localitatea nu l-a avut de zeci de ani. Am realizat proiecte de aprovizionare cu apă şi canalizare. Anul acesta am primit de la Executiv 720 de mii de lei pentru iluminatul stradal, alte 820 de mii de lei – pentru drumul de acces Hîrbovăţ-Hogineşti şi încă 950 de mii pentru repararea acoperişului grădiniţei”, a specificat edilul.

La rîndul său, Premierul Iurie Leancă a subliniat că îşi doreşte ca toate localităţile din ţară să se dezvolte şi să se modernizeze, aşa că Guvernul va depune în continuare eforturi în acest sens.

La Hogineşti locuiesc 1700 de persoane.

sursa: moldpres.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img