Petrenco NU MAI ARE OCHI să-l vadă pe Voronin! Deputatul comunist se vrea în funcţia de PREŞEDINTE al PCRM

petrenco

Deputatul comunist, Grigore Petrenco susţine că trebuie convocat Congresul PCRM pentru a alege, prin vot secret, o nouă conducere. Totodată, deputatul i-a recomandat liderului PCRM, Vladimir Voronin să plece de la cârma partidului, iar drept alternativă Petrenco a spus că îşi va înainta candidatura sa la funcţia de preşedinte al PCRM. Doar prin astfel de schimbări, afirmă Petrenco, Partidul Comuniştilor va obţine victorie la alegerile parlamentare din toamna acestui an.

„Vladimir Voronin trebuie să-şi asume responsabilitatea şi să plece. Îi recomand să nu-şi înainteze candidatura. Îmi voi înainta eu candidatura. Partidul trebuie să câştige alegerile, sunt convins că partidul poate câştiga, dar fără Voronin”, a declarat Petrenco în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Petrenco, preşedintele PCRM a comis nenumărate greşeli în ultima perioadă, printre care refuzul acestuia de a vota împotriva ratificării în plen a Acordului de Asociere.

„Consider că neparticiparea lui Voronin, că a părăsit sala pentru a nu vota este o greşeală enormă. Această decizie vine în contradicție cu decizia de partid”, a spus Grigore Petrenco.

La fel, Petrenco îl acuză pe Voronin că a vândut partidul democratului Vlad Plahotniuc şi că spune minciuni privind demisia sa, dar şi a lui Iurie Muntean și Mark Tkaciuk din funcţiile de conducere ale PCRM.

„Declaraţiile liderului PCRM că am plecat singuri nu corespund realităţii, sunt minciuni pentru a ascunde cele întâmplate. Dacă D-lui are cererea mea de plecare, să mi-o prezinte”, a adăugat comunistul.

Amintim că anterior, Vladimir Voronin declarase că cei trei membri de partid au depus cereri din propria iniţiativă şi că nu au fost supuşi presiunilor.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By