Petrenco nu exclude că ar putea fi DAT AFARĂ din partid

Petrenco (4)

Deputatul Grigore Petrenco nu ascunde că are o singură vocaţie – cea de comunist. Totodată, Petrenco a declarat că nu intenţionează să părăsească partidul.

“Nu părăsesc partidul şi nu-l voi părăsi. Rămân comunist”, a declarat Petrenco în cadrul emisiunii “Politica” de la TV 7.

Întrebat, însă, dacă nu se teme ca după declaraţiile calomnioase făcute, ieri, la adresa liderului PCRM, Vladimir Voronin, ar putea fi dat afară din partid, Petrenco nu a exclus că s-ar putea întâmpla.

“Există această probabilitate. Voi contesta această decizie. În cadrul partidului există Comisia de partid care examinează asemenea cazuri. Orice comunist, orice membru de partid are dreptul să critice”, a spus comunistul.

De asemenea, Grigore Petrenco a reiterat că membrii PCRM trebuie să convoace un Congres extraordinar în cadrul căruia să se discute sincer şi deschis despre greşeli.

“Atunci când preşedintele partidului încalcă deciziile Congresului Partidului este absolut normal să fie criticat şi să fie îndemnat să respecte deciziile colegiale ale organului superior al partidului. Nimeni nu poate schimba deciziile Congresului, decât un alt Congres. Dacă Voronin nu mai este pentru Uniunea Vamală şi consideră că am greşit la ultimul Congres, trebuie să convoace un nou Congres la care să se discute despre aceasta”, a adăugat Petrenco.

Amintim că în cadrul unui briefing de presă, Grigore Petrenco l-a acuzat pe Voronin de trădare şi i-a recomandat liderului PCRM să plece din funcţie pentru a fi aleasă o nouă conducere.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By