Partidul Democrat începe pregătirile pentru campania electorală

lupu_1_rsz

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Partidului Democrat, Marian Lupu a făcut bilanțul activității social-politice la încheierea sesiunii parlamentare care ”a fost una de succes și cea mai semnificativă din actuala legislatură”. Potrivit lui Marian Lupu, pe parcursul acestei sesiuni, PD a avut două priorităţi majore -agenda socială și promovarea vectorului european, în special ratificarea Acordului de Asociere RM-UE.

„Ne-am îndeplinit misiunea pentru semnarea și ratificarea Acordului de Asociere, pentru promovarea proiectelor sociale. De aici încolo, accentele vor fi puse pe pregătirea de campania electorală. Ratificarea acestui Acord în Parlament clarifică definitiv vectorul politicii externe a Republicii Moldova. Țara noastră se îndreaptă spre Uniunea Europeană și are dorința de a menține relațiile tradiționale cu partenerii din Est”, a precizat Marian Lupu.

Totodată, printre măsurile sociale luate în ultimele luni de zile, președintele PD a menționat indexarea pensiilor, creșterea salariului minim, precum și majorarea salariilor pentru mai multe categorii de bugetari în această toamnă, în special cadre didactice și cadre medicale.

Liderul PDM a vorbit şi despre proiectele care trebuie să stea în atenția viitorului Parlament – adoptarea inițiativei democraților privind scutirea de taxe vamale pentru bunurile deținute de cetățenii moldoveni din străinătate, care doresc să revină în țară, modificarea sistemului electoral și trecerea la un sistem de vot care să permită cetățenilor alegerea directă a deputaților, fie prin vot uninimonal, fie mixt.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By